Blog

Mobile Water Services
back to full blog

Het verzekeren van bedrijfscontinuïteit van uw waterzuivering

By Jakko Theeuwes on 26th April 2020

share on

Kunt u bij een defect aan uw waterzuiveringsinstallatie op zo’n manier reageren dat de schade voor de productie, financiën en reputatie van uw bedrijf tot een minimum wordt beperkt? Heeft u een noodplan klaarliggen als dit gebeurt?

 

Een noodplan is noodzakelijk voor risicovermindering en het inperken van schade van zowel uw bedrijfsvoering als de bedrijfsvoering van uw klanten. Bedrijfscontinuïteit wordt wereldwijd als essentieel gezien. Om ervoor te kunnen zorgen dat uw bedrijf zijn activiteiten normaal kan blijven voortzetten tijdens onvoorziene omstandigheden is de erkende norm, ISO 22301’Business Continuity Management’, opgesteld.

Zoals het Global-Risk rapport, uit 2016 van het World Economic Forum, schetst is watergebrek één van de vier grootste risico’s voor de continuïteitwaarborging van vele bedrijven. Met een bedrijfscontinuïteitsplan voor uw waterzuiveringsvoorziening kunt u veerkrachtiger inspringen op verstoringen, en reageren binnen een tijdsbestek dat acceptabel is voor uw klanten. Met deze eenvoudig te bewerkstelligen zekerheid kunt u zich onderscheiden op de markt.

Veolia Mobile Water Services is al vele jaren een marktleider op het gebied van tijdelijke waterzuiveringsinstallaties. De mobiele vloot, met vele technologieën, van Veolia Mobile Water Services wordt regelmatig ingezet om klanten te voorzien in hun waterbehoeften tijdens noodgevallen. Ook worden de mobiele installaties van Veolia Mobile Water Services gebruikt voor geplande huurperioden en langetermijnhuur.

Veolia Mobile Water Services hanteert al vele jaren ReAct, een programma voor ‘gegarandeerd gezuiverd water’. In het kader van dit programma worden de waterzuiveringsvereisten van de klant gratis beoordeeld, mogelijke risico’s geïdentificeerd en een reactieplan voorbereid om eventuele verstoringen van de watervoorziening tot een minimum te beperken. Van bedrijven die zich voor het plan registreren, wordt de bedrijfscontinuïteit volledig gecontroleerd, waardoor bij een noodgeval het noodproces wordt versneld, het bedrijf zich geen zorgen hoeft te maken en kostbare uitvaltijd wordt voorkomen.

De kosteloze ReAct service is ontwikkeld om bedrijven bij noodgevallen te helpen hun waterzuiveringsinstallaties te laten werken. Bij het opstellen van een ReAct noodplan wordt gekeken naar (1) de hoeveelheid en kwaliteit van de waterbehoeften, (2) een analyse van het ongezuiverde water, (3) een beoordeling van leidingwerk en (nood)aansluitingen en (4) bijzonderheden van de services en voorzieningen. Met deze informatie wordt een uitgebreid bedrijfscontinuïteitsplan opgesteld en krijgen de ReAct geregistreerde klanten een prioriteitsservice.

Bedrijfscontinuïteitsplanning moet worden gezien als een prioriteit voor elk bedrijf. Met een goede planning kunt u stappen zetten om de potentiële gevolgen van een ramp tot een minimum te beperken en ervoor zorgen dat uw bedrijf veerkrachtig is.

Wees voorbereid en neem contact op om uw ReAct noodplan te laten opstellen.

Heeft u vragen of opmerkingen over dit artikel? Klik op onderstaande link om contact op te nemen met een van de experts.

NEEM CONTACT OP MET EEN EXPERT

About the author

Jakko Theeuwes

Sales Manager Mobile Water Services – Nederland en Vlaanderen Met meer dan twee jaar ervaring levert Jakko onze huur services door heel Nederland en Vlaanderen. Door zowel zijn commerciële als chemische academische achtergrond ontvangen onze klanten een excellente service op zowel technisch als commercieel vlak.

Newsletter sign-up

Join our mailing list for up-to-date information and industry news.

Any Questions?